Caută
Close this search box.

Uber, Clever şi Bolt, anunţă că au depus, simbolic, la registratura Guvernului României o parte a celor peste 400.000 de semnături ale petiţiei #continuăm

Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, organizatie care reprezintă principalele companii de ridesharing şi e-hailing din Romania, Uber, Clever şi Bolt, anunţă că a depus, simbolic, la registratura Guvernului României o parte a celor peste 400.000 de semnături ale petiţiei #continuăm.

Petiţia este o iniţiativă dedicată celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban să continue să funcţioneze în România. „Românii, şoferi şi utilizatori, au arătat Guvernului că îşi doresc în continuare un transport urban civilizat. Am demonstrat faptul că utilizatorii dar şi şoferii cu care colaborăm susţin reglementarea acestor servicii moderne de transport urban. Ne dorim ca Guvernul României să-şi onoreze promisiunea făcută chiar de Primul Ministru şi să adopte în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta ordonanţa de urgenţă care reglementează serviciile de mobilitate urbană”, a declarat Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală.

La depunerea petiţiilor au participat şi 3 dintre cei peste 100 de şoferi care au fost amendaţi şi cărora le-au fost confiscate numerele maşinilor. „Acum două săptămâni, m-am dus să onorez o comandă, erau un domn şi o doamnă. După 200 m metri m-au oprit două echipaje de poliţie şi mi-au ridicat plăcuţele. De pe 16 mai, au crescut preţurile şi timpii de aşteptare pentru că oferta de maşini este mai mică. Era evident să se întâmple asta, sunt maşinile noastre şi ne temem pentru că le folosim şi în interes personal. Dacă ar fi să mai am numere la maşina personală aş face în continuare acelaşi lucru pentru că este ceva în care cred şi îmi place”, a declarat Oana Mihai (47 de ani) care colaborează cu o aplicaţie de ridesharing de peste 1 an.

Guvernul a promis în repetate rânduri, cel mai recent pe 23 mai, chiar prin vocea premierului, că până la finalul lunii mai această ordonanţă de urgenţă va fi adoptată. Doar crearea spaţiului legal de funcţionare a acestor servicii va asigura în continuare funcţionarea acestora la întreaga capacitate şi va preveni abuzurile, care au luat amploare, împotriva şoferilor parteneri. De la intrarea în vigoare a modificărilor la Legea taximetriei aproape 100 de şoferi au fost sancţionaţi de Poliţie prin ridicarea plăcuţelor de înmatriculare fiind lăsaţi fără o sursă de venit. Prin urmare, numărul şoferilor activi pe platforme a scăzut cu mai mult de jumătate faţă de o zi normală, iar timpul de aşteptare pentru comenzile plasate prin cele trei aplicaţii a crescut de peste patru ori faţă de media unei zile normale.

Serviciile de ride sharing aduc, anual, beneficii, directe şi indirecte, de peste 1 miliard de lei şi oferă un loc de muncă pentru peste 20.000 de şoferi parteneri. În plus, oferă alternative sigure atât utilizatorilor de zi cu zi, dar şi turiştilor care sunt deja obişnuiţi cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri