Marcel Lepa, bărbatul acuzat că l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, a fost găsit spânzurat în celula în care era închis la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul acuzat că l-a ucis duminică, 2 iunie, pe poliţistul Cristian Amariei, în localitatea Izvin, a fost găsit spânzurat luni dimineaţa, arată pressalert.ro.

Ambulanța a fost anunțată, la 6,38, printr-un apel la 112 că un bărbat s-a spânzurat în penitenciar. Un echipaj s-a deplasat la fața locului, dar Marcel Lepa nu a răspuns la manevrele de resuscitare și a fost declarat, oficial, decedat.

Polițistul a fost găsit în viață, medicii au încercat resuscitarea acestuia.

La fața locului a ajuns o echipă de criminaliști de la Poliția Timiș care va face cercetări.

Ucigașul era singur în celulă.

Astăzi, Marcel Lepa trebuia să ajungă în fața Curții de Apel Timișoara unde trebuia să se judece contestația sa la decizia Tribunalului Timiș de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul asasinării agentului Amariei cu mai multe focuri de pistol în gât și piept. În timpul audierilor de la Parchet, Lepa a susținut că nu a vrut să-l ucidă pe polițist, ci să tragă la picioare.

Sursa foto: Pressalert

Penitenciarul Timișoara a transmis un comunicat de presă în care anunță că ” Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere.

Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15. În conformitate cu procedurile legale, administrația locului de deținere a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului”.

Ionel Marcel Lepa a fost arestat preventiv cu acuzaţia de ultraj în varianta omorului calificat, fiind acuzat că l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei, aflat în misiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here