Caută
Close this search box.

Vremea extremă generează bilanțuri dramatice: 21 de localități din 15 județețe, pagube și gospodării distruse

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din 15 judeţe, pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Potrivit IGSU, s-a acţionat pentru evacuarea apei din cinci case, 37 beciuri şi peste 80 de anexe şi alte spaţii afectate de inundaţii. Totodată, din cauza vântului puternic, patru acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri, iar şase copaci au fost doborâţi pe carosabil, fiind avariate 18 autoturisme.

„În urma ploilor de ieri şi din această noapte, pompierii au acţionat pentru salvarea persoanelor surprinse de apă şi pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate intervenţii în 21 de localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Caraş-Severin, Constanţa, Gorj, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de Agerpres.

Foto: ISU Neamț

Cele mai semnificative efecte au avut loc în judeţul Neamţ, unde efectivele ISU au acţionat pe toată durata nopţii pentru evacuarea apei acumulate în gospodării şi pe străzile din municipiul Piatra Neamţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri