Germania, Olanda și Belgia au înregistrat, joi, maxime de temperatură pentru a doua zi consecutiv, iar Parisul a consemnat cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor meteorologice.

Menționăm că vestul Europei este lovit de al doilea val de caniculă din această vară, scrie Guardian.

Recordul olandez de temperatură stabilit miercuri în Eidnhoven – 39,3 grade Celsius – a rezistat mai puțin de 24 de ore, mercurul termometrelor de la baza aeriană Gilze-Rijen urcând joi la 40,4 C.

După maxima de 40,2 C consemnată miercuri la Angleur, institutul meteo din Belgia a anunțat că joi, în Kleine Brogel, temperatura a urcat la 40,6 grade.

Marea Britanie a înregistrat și ea o temperatură record pentru luna iulie și se apropie de maxima istorică.

Serviciul meteo din Germania a măsurat 41,5 grade Celsius în Lingen, joi, prima oară când în țară mercurul urcă peste 41 C. Anunțul a venit la doar o zi după stabilirea unui record național de 40,5 grade, în Geilenkirchen, potrivit Hotnews.ro.

Météo-France a spus că mercurul de la stația Paris-Montsouris a depășit fosta maximă de 40,4 grade stabilită în iulie 1947, miercuri la ora 13.00, și a continuat să urce, atingând 42,6 C puțin după ora 16.00.

”Și ar putea să urce și mai sus”, a spus serviciul meteo, adăugând că 43 de grade la umbră este ”media temperaturilor maxime din Bagdad (Irak) în luna iulie.

79 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =