Caută
Close this search box.

Ce ironie, Bulgaria o susţine pe Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European!

codruţa kovesi

Premierul bulgar, Boyko Borisov, o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru postul de procuror-șef european, potrivit Novinite. Informația, scriu jurnaliștii bulgari, a fost confirmată de departamentul de comunicare al guvernului de la Sofia.

”Kovesi este principala favorită pentru ocuparea acestui post, în ciuda opoziției guvernului de la București. Ea a fost șefa Parchetului anticorupție din România, iar în prezent este anchetată pentru abuz în serviciu”, mai scriu jurnaliștii bulgari.

Vineri seară, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele francez, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, în cadrul unei convorbiri telefonice, că va retrage candidatura lui Francois Bohnert de la șefia Parchetului European și că o va susține pe Laura Codruța Kovesi.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european. În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, a transmis Administrația prezidențială într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri