Caută
Close this search box.

Cristina Tarcea face dezvăluiri: Savonea tânjeşte de mult la revocarea conducerii ÎCCJ

cristina tarcea

Cristina Tarcea, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a afirmat vineri că şefa CSM, Lia Savonea, „tânjeşte de mult” la revocarea conducerii Instanţei supreme, pentru a numi în loc persoane „mai puţin predispuse la independenţă”.

„Doamna Savonea are încredere în opiniile juridice ale domnilor Stan şi Deliorga. Eu am încredere în experienţa în drept a judecătorilor Morar şi Pivniceru.

Doamna Savonea tânjeşte de mult la revocarea conducerii ÎCCJ, pentru a numi în loc persoane mai puţin predispuse la independenţă faţă de dânsa.

Cât despre Inspecţia Judiciară, tocmai CSM a constatat recent o acţiune disciplinară lovită de nulitate absolută faţă de mine, adică abuzivă. Realitatea este că, până în septembrie, am drept de vot în CSM, vot pe care nu-l poate controla şi de care vrea să scape”, a declarat şefa ÎCCJ pentru Digi 24.

Replica Cristinei Tarcea vine după ce Lia Savonea a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va convoca Secţia pentru judecători a CSM pentru a stabili responsabilitatea conducerii instanţei supreme, în contextul deciziei CCR privind completurile specializate, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri