Caută
Close this search box.

După şapte ore, incendiul de la mănăstirea Rîmeţ a fost localizat. Focarele nu au fost încă lichidate

incendiu manastirea Rimet

Incendiul care a izbucnit vineri la mănăstirea Rîmeţ a fost localizat în cursul serii, după şapte ore de intervenţie a peste 100 de pompieri militari din Alba şi Cluj, care acţionează în continuare pentru lichidarea focarelor existente sub elementele de acoperiş prăbuşite.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, citat de Agerpres, din suprafaţa totală de 1.400 de metri pătraţi a acoperişului clădirii unde a izbucnit focul a fost afectată o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

În clădirea respectivă sunt chiliile călugăriţelor, ateliere, bucătăria, sala de mese.

„A ars structura din lemn a acoperişului cu învelitoare din tablă. Pe aproximativ 50% s-a prăbuşit acoperişul, dar fără a fi afectate spaţiile din interior decât într-o proporţie de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii, precum şi obiecte de cult (icoane, veşminte, cărţi etc). Cauza va fi stabilită ulterior”, a transmis maiorul Ovidiu Costea.

El a menţionat că din partea ISU Alba se intervine cu 89 de subofiţeri şi 9 ofiţeri, care acţionează cu 6 autospeciale. Din Cluj, au fost trimişi, cu două autospeciale, 10 subofiţeri de la Detaşamentul Turda. De asemenea, sunt prezenţi 10 poliţişti, 3 salvamontişti şi voluntari.

FOTO: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri