Caută
Close this search box.

„Fără frică, fără bullying! Petiţie pentru siguranţa copilului tău la şcoală!”

Asociaţia Telefonul Copilului lansează petiţia online „Fără frică, fără bullying! Petiţie pentru siguranţa copilului tău la şcoală!”, un demers pentru adoptarea unor politici publice împotriva acestui fenomen. Peste 10.000 de copii i-au căzut deja victime în ultimii 7 ani, conform datelor Asociației Telefonul Copilului. Afectați de acest fenomen sunt și părinții și cadrele didactice care nu știu cum să îi susțină pe copii sau nu au instrumentele necesare pentru a putea interveni constructiv.

„Numai în anul 2018, unul din doi copii a trecut printr-un astfel de episod de bullying. Mult mai mulți, însă, suferă în tăcere pentru că se izolează sau pentru că nu știu cui să ceară ajutorul. Peste 74% dintre cei care totuși au avut curajul să apeleze la serviciile Asociației Telefonul Copilului au mărturisit că se simt singuri, le este greu să își facă prieteni sau le este teamă de colegii de școală. Mai mult, peste un sfert dintre ei vor să renunțe la școală, simt nevoia să se automutileze sau au gânduri suicidare și chiar tentative de suicid. Și asta pentru că se simt zilnic amenințați și nepuntincioși în fața acestor situații.”, spune la RFI,  Cătălina Surcel, director executiv Telefonul Copilului.

“Autoritățile trebuie să recunoască în mod formal existența fenomenului bullying, iar unitățile de învățământ să dezvolte proceduri de identificare, intervenție și soluționare a acestuia. Este nevoie ca teme legate de bullying să își facă loc în curriculumul școlar în cadrul orelor de consiliere și orientare, dirigenție, ca subiecte de educație civică introduse în manualele aferente. În același timp, monitorizarea audio-video a unităților de învățământ trebuie să fie extinsă și la nivelul grădinițelor, nu numai al școlilor. Supravegherea video în spațiile publice din perimetrul instituțiilor de învățământ este o altă măsură care poate diminua cazurile de violență”, se arată în petiția inițiată de Asociația Telefonul Copilului.

Odată cu petiţia online, Asociaţia Telefonul Copilului pune la dipoziţia celor care doresc să susţină această cauză platforma de dezbateri publice  http://dialoc.ro/. „Orice părinte, profesor sau persoană care are argumente pro sau contra privind introducerea de măsuri concrete pentru diminuarea bullying-ului le poate exprima în secţiunea dedicată dezbaterilor sau poate lua parte la sondajele disponibile pe aceeaşi platformă. Dialoc.ro are şi rolul de a informa şi educa copiii, părinţii, cadrele didactice şi orice altă categorie de cetăţeni privind manifestările bullying-ului.  “, mai spune Cătălina Surcel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri