Fabulos! Greu de găsit cuvintele pentru marea noasytră jucătoare! Istoria s-a scris sub ochii noștri, FABULOS! Chiar dacă nu mai este (deocamdată) pe locul 1 mondial, Simona halep a făcut, neîndoios, cel mai bun meci al carierei sale! Al doilea Grand Slam sl Simonei – după Roland Garros 2018 – și primulo la Wimbledon, considerat a fi cel mai puternic și important turneu de tenis al lumii.

Jurnaliștii de la BBC s-au întrebat ”Ce a mâncat Halep la prânz”, în timp ce fanii au înnmebunit pe rețelele de socializare după startul fantastic reușit de româncă în finala cu Serena Williams. ”Halep îi predă o lecție de tenis Serenei””Wooooow, ce start are Halep””Halep este injectată cu forță, iar Serena pare adormită” și ”Simona o rupe în bucăți pe Serena” sunt doiar câteva dintre comentariile fanilor.

FINALA WIMBLEDON, 13 iulie, Simona HALEP – Serena WILLIAMS. Pentru Serena Williams, care împlinește 38 de ani, este a 11-a finală disputată la All England Club. Din cele 11 finale, a pierdut doar trei. Pentru Simona Halep, așa cum am mai scris, e o premieră prezența în finala de la Wimbledon.

Simona a avut o evoluție de-a dreptul entuziasmantă la competiția organizată pe iarba de la All England Club, cedând până la ora finalei un singur set, în turul doi, în duelul românesc, în fața Mihaelei Buzărnescu. Și Serena Williams a arătat o formă bună, un joc extrem de solid și mai ales o forță deosebită.

Simona a jucat de la meci la meci tot mai bine, evoluțiile din partidele cu Viktoria Azarenka și Elina Svitolina și din setul doi al meciului cu Shuai Zhan fiind de-a dreptul entuziasmante. Un joc de atac aproape permanent, riposte neașteptate pe contrele adversarelor, toate acestea au demoralizat oponentele și au arătat că Halep, căreia nimeni nu îi dădea șanse înainte de turneu, are calitatea de câștiga și Wimbledon, după ce a triumfat la Roland Garros.

Serena a jucat pentru titlul 24 de Grand Slam, iar Simona luptă pentru primul succes la Wimbledon.

La capitolul meciuri directe, românca a plecat de la un dezavantaj uriaș, pentru că a bătut-o pe Serena doar în 2014, în grupe, la Turneul Campioanelor, în schimb a pierdut de nouă ori, de trei ori chiar în turnee de Grand Slam, de fiecare dată în trei seturi, iar în 2012 acest lucru s-a petrecut chiar în turul 2 la Wimbledon.

Simona Halep a avut câteva arme evidente. A lăsat la o parte ”admirația” pentru campioana americană, care a alergat după titlul 24 de Grand-Slam la simplu, pentru a o egala pe celebra australianca Margaret Court.  Schimburi de direcție permanente, retururi perfect direcționate, mișcare totală, iată doar câteva din atuurile care au dărâmat-o psihic pe cea mai titrată jucătoare din istoria tenisului mondial.

Dar să vedem cum au decurs lucrurile, efectiv, în meci.

SIMONA A ÎNCEPUT CU BREAK, 1-0, returnând perfect aproape orice  inge, în pofida serviciilor puternice ale Serenei. Urmează game la 0 și 2-0 pentru Simona. Debut excelent în finala de la Wimbledon. Apoi… minge de break Simona, 40-30, retur uluitor în lung de linie și este 3-0 pentru Simona!

Simona face spectacol. Este 3-0 și 15-0, găsește orice colț de iarbă! As și 4-0 Simona ! Vine apoi 4-1. Urmează un game foarte disputat, se ajunge la 40-40, sub privirile a numeroase celebrități britanice și mondiale, între care Kate Middleton și Meghan Markle. Apoi este egalitate la avantaje, game-ul se prelungește… Forehand în  cross. EXCEPȚIONAL și este 5-1 pentru Simona în primul set, urmat de 5-2. La 5-2, Simona câștigă minunat, la 30. 6-2 în 26 de minute !

Setul doi începe ceva mai echilibrat, Serena urlă pur și simplu pe teren și își face serviciul, destul de greu, 1-0 Williams. Dar Simona egalează imediat, cu mult calm, 1-1. Urmează 2-1 Serena, dar Simona își câștigă din nou serviciul, la 0, ÎNCÂNTĂTOR! Simona e peste tot, e omniprezentă, returnează fabulos și are 40-15, două mingi de break! 3-2 SIMONA HALEP, cu break, în setul doi al finalei de la Wimbledon! Serviciu și forehand neiertător, asta face Simona! Are 40-30 și 3-2, apoi 4-2 în setul al doilea. Simona confirmă break-ul, e la doar două game-uri de câștigarea Wimbledon-ului! Serena se prăbușește văzând cu ochii, să avem răbdare, dar totul e foarte aproape! Vine apoi 5-2, pe serviciul Simonei. E 30-0 și au mai rămas două puncte …

 

Halep-Williams 6-2,6-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =