Caută
Close this search box.

Opt funcționari din corpul de control al Ministerului Culturii verifică Teatrul Național București

Un număr de opt funcționari din Corpul de control al Ministerului Culturii a început, vineri, verificările la Teatrul Naţional, după ce ministrul Daniel Breaz a hotărât că vrea să vadă cum sunt cheltuiţi banii instituției de cultură. Anunțul a fost făcut de managerul TNB, Ion Caramitru, la Digi24.

Sunt opt funcționari ai Ministerului Culturii, specialiști în diferite domenii, care fac în prezent verificări la Teatrul Național. „N-am crezut că vor fi atât de mulți, dar cu cât sunt mai mulți, cu atât e mai bine, pentru că majoritatea sunt specialiști în domeniu și au cunoștință despre ce se întâmplă într-o instituție atât de complexă cum e a noastră”, a spus Ion Caramitru, declarându-se încredințat că va fi un control „obiectiv”.

El a explicat că, într-adevăr, bugetul a crescut în zona salariilor, care s-au dublat, dar a scăzut dramatic pe capitolul de cheltuieli care se numește „bunuri și servicii”. De aici se plătește absolut tot ce ține de întreținerea clădirii, utilități etc, dar tot aici intră și plata colaboratorilor și a celor cu drepturi de autor. Or, în această categorie intrau cei 54 de tehnicieni cărora li s-au suspendat contractele. „În ceea ce privește Teatrul Național, am primit astăzi (vineri – n.r.) garanție de la domnul ministru de finanțe că lucrurile se rezolvă luni sau marți”, a anunțat Ion Caramitru la Digi24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri