Patriarhia Română îi îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, adolescenta din Caracal, pe părinţii şi rudele acesteia. Reamintim că, duminică, principalul suspect, Gheorghe Dincă, a mărturisit două crime.

Patriarhia Română a transmis, printr-un comunicat de presă, că îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de durerea prin care trece familia tinerei din Olt.

“Patriarhia Română îşi exprimă sincera compasiune şi solidaritate faţă de durerea prin care trece familia tinerei Alexandra Măceşanu, victima unei răpiri care a indignat puternic societatea românească în aceste zile. În aşteptarea rezultatului cert al anchetei autorităţilor care cercetează acest caz cutremurător, Patriarhia Română îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinţii şi rudele îndurerate ale acesteia”, se arată în comunicatul de presă.

Biserica își exprimă îngrijorarea fată de violența domestică și traficul de persoane, fenomene în creștere.

“Ne exprimăm speranţa că acest caz va fi elucidat în cel mai scurt timp posibil de către autorităţi, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi conform legilor în vigoare. Totodată, ne îngrijorează numărul crescând al femeilor care devin victime ale violenţei şi ale traficului de persoane, fapt care degradează demnitatea umană şi pacea socială.În acest sens, pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acţiunea de solidaritate cu familiile afectate şi promovarea unui comportament responsabil în societate”, a mai precizat Patriarhia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.