Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă cere demisia lui Vulcănescu și a purtătorului de cuvânt CNAS

Dăncilă

Prmierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătății Sorina Pintea demisia președintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu și purtătorului de cuvânt al instituției Daniel Osmanovici în urma declarațiilor făcute de cel din urmă în care a spus că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”, conform Mediafax.

Într-o intervenție la RFI, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a declarat că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

Sistemului național care gestionează funcționarea cardurilor de sănătate este blocat pentru a 18-a zi la rând.  După cum spun reprezentanții medicilor de familie din zona București-Ilfov, el este complet blocat de la 1 iulie, în timp ce CNAS susține că sunt probleme începând cu 5 iulie.

În acest condiții, atât medicii, cât și pacienții au ajuns într-o situație disperată. Primii nu pot, conform legii, să efectueze niciun fel de operațiuni medicale fără să le înregistreze prin cardul național de sănătate, dar sunt de multe ori ”obligați” de situație, în contextul în care unii pacienți sunt în stare gravă sau au nevoie urgentă de rețete sau trimiteri către medicii specialiști. Dacă decid să emită rețete sau bilete de trimitere fără a le putea înregistra oficial, o fac pe riscul lor, putând fi nevoiți ulterior să achite din buzunar contravaloarea consultațiilor neînregistrate.

Pacienții au la rândul lor de suferit pentru că, dacă nu reprezintă o urgență, sunt trimiși acasă pentru a reveni ulterior și a se lovi de aceeași problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri