Caută
Close this search box.

ADRIAN PORUMBOIU, exclusiv, despre prăbușirea istorică de la FCSB

UNUL DIN CEI MAI VALOROSI CAVALERI AI FLUIERULUI pe care i-a avut vreodată România, fostul arbitru internațional FIFA Adrian Porumboiu, s-a exprimat, pe bună dreptate, extrem de critic la adresa celor de la FCSB după înfrângerea uluitoare suferită la Mediaș, 0-4. Jocul catasrofal prestat de „roș-albaștri” l-a amuzat și întristat deopotrivă pe fostul patron de la FC Vaslui, care a afirmat că echipa condusă și finanțată de Gigi Becali este cu mult sub nivelul campionatului intern.

Este o prăbușire istorică, fără precedent, pentru FCSB – sau Steaua – care a ajuns pe locul 13 din 14 în LIGA I, fiind tot mai aproape de Play-out și de … Liga II.

Imediat după meciul care a dus FCSB-ul pe locul penultim în Liga I, contactat telefonic, fostul arbitru internațional, decorat cu Ordinul MERITUL SPORTIV în 2008, a declarat în exclusivitate pentru MagnaNews: „Nu mă bucur de răul nimănui. Din contra. Sunt om de sport și înțeleg perfect ce înseamnă să câștigi sau să piezi. Dar la FCSB s-a ajuns  prea departe. Echipa joacă incredibil de rău, nici nu arată a echipă de prima ligă.

Antrenorii sunt subestimați mereu, ca să nu zic mai multe, cine merge acolo se descalifică, oricât de bun ar fi. Ce am văzut la Mediaș a fost un dezastru pentru FCSB. Nu poți să folosești toată ziua numai mătănii și să vorbești doar despre bani. Păcat, e vorba de o fostă campioană a României care a ajuns la nivel de Liga II. Nu mai au nicio treabă cu fotbalul, așa cu am mai spus”, a adăugat Adrian Porumboiu pentru MagnaNews.

Adrian Porumboiu a fost din 1984 arbitru de fotbal în divizia A / Liga I. În anul 1986 a devenit arbitru internațional FIFA. Ca arbitru internațional a condus la centru numeroase meciuri de cupe europene – Cupa Campionilor Europeni / Champions League de astăzi, Cupa Cupelor / Europa League, precum și două partide Turneele finale ale Campionatului European de juniori. Fiul său este un REPUTATUL regizor și scenarist Corneliu Porumboiu.

Renunță la arbitraj în 1997, iar în 1998 conduce Comisia de disciplină și judecată a arbitrilor din FRF. Începând cu 1999 părăsește comisia de disciplină, păstrându-și doar funcția de observator federal.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute atât în competițiile sportive interne, cât și pe plan internațional”, „formarea tinerelor generații de arbitri” și promovarea „spiritului de fairplay.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri