Alpinistul găsit fără suflare în zona Vârfului Negoiu este Zsolt Torok, fiind originar din Arad și unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști din România.

Mihai Fifor, ministrul de Interne, și el din Arad, a scris un mesaj de condoleanțe pentru alpinist, pe pagina personală de Facebook: “Rămas bun, prieten drag…Dumnezeu sa te odihneasca in pace!”. Ministrul a postat și o fotografie a alpinistului.

Zsolt Torok a cucerit unele dintre cele mai importante vârfuri montane din întreaga lume. Printre performanțele sale se numără  expediția spre Nanga Parbat, din Himalaya.

Alpinistul român în vârstă de 45 de ani a fost localizat în zona Vârfului Negoiu. Din păcate, a fost găsit fără suflare. “Momentan se încearcă evacuarea pe calea aerului a acestuia. În zonă sunt mai multe echipe Salvamont care încearcă să ajungă la locul accidentului”, spune Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Știrea inițială

Echipe ale Salvamont Sibiu și Salvamont Argeș s-au mobilizat pentru a căuta un alpinist dispărut în Munții Făgăraș.

Apelul a venit sâmbătă dimineața de la soția alpinistului, care a declarat dispariția acestuia.
Bărbatul ar fi dispărut în zona Vârfului Negoiu.
În căutarea alpinistului sunt implicate și forțe ale Jandarmeriei Sibiu și Argeș, dar și un elicopter al Ministerului de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.