Caută
Close this search box.

Dăncilă va da OUG pentru închisoare pe viaţă şi înăsprirea pedepselor pentru violatori, criminali şi pedofili

viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Guvern, că îşi doreşte sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi astfel va da ordonanţe de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.

„Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili.

Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.

Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean. Am zero toleranţă pentru greşeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate şi profesionalim, la erori de procedură şi nerespectarea legii”, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Aceasta a mai afirmat că în următoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine şi sisguranţă, „punct central de informare şi dialog pe aspecte ce ţin de respectarea legii şi siguranţa românilor”.

Dăncilă a mai transmis că Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor.

„În calitate de prim-ministru, voi da OUG necesare şi voi trimite adresele către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri