Caută
Close this search box.

Dezastru internațional: Pădurea amazoniană arde, distrugând oxigenul planetei

A fost declarat URGENȚĂ internațională incendiul de neoprit din pădurea amazoniană, care distruge 20 la sută din oxigenul planetei.

Imagine surprinsă de satelitii NASA

Imaginile din satelit transmise de NASA arată America de Sud învăluită într-un nor uriaş de fum provenit de la miile de focare care mistuie pădurile din Brazilia şi Bolivia. Este o criză internaţională, spune preşedintele Franţei, care cere discutarea acestei probleme de urgenţă la summitul G7 care începe mâine, scrie BBC.

Pădurea amazoniană arde și se pare că focul ar fi fost pus de oameni, scrie CNN. Organizațiile de mediu și oamenii de știință spun că focul din pădurea tropicală a Braziliei a fost pus de fermieri și stăpâni de turme de animale care vor să curețe pământul și să îl folosească, inspirați de președintele Jair Bolsonaro.

„Casa noastră a luat foc. La propriu. Pădurea Amazoniană, plămânii care produc 20% din oxigenul planetei noastre, ard”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Emmanuel Macron

@EmmanuelMacron

Our house is burning. Literally. The Amazon rain forest – the lungs which produces 20% of our planet’s oxygen – is on fire. It is an international crisis. Members of the G7 Summit, let’s discuss this emergency first order in two days! #ActForTheAmazon

View image on Twitter

„Sugestia președintelui francez ca problemele amazoniene să fie discutate la G7, fără participarea țărilor din regiune, evocă o mentalitate colonialistă nepotrivită, care nu aparține în secolul XXI”, a scris preşedintele Braziliei. potrivit Digi24.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a mai spus că este „profund preocupat” de incendiile din Amazon.

„În mijlocul crizei climatice globale, nu ne putem permite mai multe daune unei surse majore de oxigen și biodiversitate. Amazonul trebuie protejat”, a spus el.

Informaţiile transmise prin satelit, publicate de Institutul Național de Cercetări Spațiale (Inpe), au arătat o creștere de 85% în acest an în privinşa numărului de incendii în Brazilia, majoritatea în regiunea Amazon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri