Caută
Close this search box.

Incendiile fac ravagii pe Insulele Canare. Peste 5.000 de persoane au fost evacuate

Incendiul dezlănțuit pe insula spaniolă Gran Canaria a impus evacuarea a aproximativ 5.000 de persoane, au spus autoritățile duminică, avertizând că ar putea fi nevoie de mai multe zile pentru ca incendiul să fie pus sub control, relatează AFP.

Incendiul, care s-a răspândit în regiunea montană Cruz de Tejeda, populară în rândul turiștilor pentru priveliștile sale uluitoare, este „extrem de acerb” și „instabil”, a spus într-o declarație președintele Insulelor Canare, Angel Victor Torres. Nu au fost raportate victime.

Peste 600 de pompieri și 14 aeronave au luptat pentru a controla flăcările, împiedicați de vânturi puternice și temperaturi ridicate. Având în vedere că temperatura va crește luni, autoritățile estimează că ar putea dura câteva zile înainte ca incendiul să fie pus sub control. „Următoarele ore vor fi foarte importante, deoarece prognoza meteo pentru noaptea nu este bună”, a spus Torres. Incendiul a izbucnit la câteva zile după ce un alt incendiu în aceeași regiune a forțat evacuarea a sute de persoane.

Gran Canaria este a doua cea mai populată dintre Insulele Canare din Atlantic din largul coastei de nord-vest a Africii. Insulele Canare au primit anul trecut 13,7 milioane de vizitatori străini, peste jumătate dintre ei din Marea Britanie și Germania. Spania este frecvent afectată de incendii imense de pădure din cauza climatului său arid de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri