Caută
Close this search box.

Ionuţ Sindile este tras pe linie moartă de Mihai Fifor, în Jandarmeria Română

cătălin Sindile

Prim-adjunctul Jandarmeriei, Ionuț Sindile, pleacă din conducerea instituției, la cererea ministrului Mihai Fifor, și va deveni comandant la scoala de aplicație pentru ofițeri.

Sindile este anchetat de procurori în dosarul reprimării violente a manifestanților din 10 august 2018. A fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuziva.

Ionuț Sindile a fost la comanda Jandarmeriei, când au avut loc incidentele din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, ar fi fost plecat de câteva zile din țară.

Sindile este originar din Teleorman, județul controlat până de curând de Liviu Dragnea și de unde provin premierul Viorica Dăncilă și fostul ministru de Interne, Carmen Dan.

La începutul lunii august, Sindile a pierdut postul de șef al Jandarmeriei în favoarea lui Constantin Florea, inspectorul șef al Jandarmeriei de la Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri