O furtună violentă a fost, duminică după amiaza în Capitală, cu grindină și vijelie. Bucureştenii, au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT să evite deplasarea.

Bucureștenii au scris pe rețele că, în unele locuri, furtuna a avut aspect de tornadă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, duminică seară, un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT prin care a avertizat bucureştenii asupra codului portocaliu de vijelii, sfătuindu-i să evite deplasările în aer liber.

„Avertizare COD POTOCALIU de frecvente descărcări electrice, vijelie, averse ce vor cumula 20…25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, în intervalul orar 18:30-19:30. Evitaţi deplasarea în aer liber şi luaţi măsuri de autoprotecţie. IGSU”, este textul transmis prin sistemul RO-ALERT.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare nowcasting cod portocaliu de furtuni pentru Bucureşti, valabilă până la ora 19.30.

Meteorologii avertizează că se vor înregstra frecvente descărcări electrice, vijelie, averse ce vor cumula 20…25 l/mp, dar şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =