Caută
Close this search box.

Sindicalist Săpoca: ”A trebuit sa moară oameni ca să fim crezuți!”

Pe fondul presiunii uriașe a opiniei publice asupra unității medicale în care s-a produs atacul soldat cu moartea a 4 pacienți și rănirea altor 9, apar și declarații privind contextul care a făcut posibil un asemenea eveniment. 
În ultimele ore, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că trimite Corpul de Control la Săpoca, iar sindicaliștii din spital fac public faptul că au atras atenția asupra problemei personalului medico-auxiliar insuficient, fără să fie ascultați.
Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare, sindicatul unității de neuropsihiatrie denunță lipsa de personal: ”Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în Cod Penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-am sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuți.”
Sindicaliștii mai spun și că se află într-un proces cu administrația spitalului, dar și că au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă: ” Sindicatul a acționat în instanță spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor.”
Conform site-ului Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, este în desfășurare un concurs pentru ocuparea a 13 posturi, dintre care 9 sunt de  supraveghetori. Anunțul a fost publicat săptămâna trecută, iar concursul urmează să aibă loc la începutul lunii septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri