Caută
Close this search box.

Site-ul coaliţiei lui Cumpănaşu, copiat după cel al SRI

alexandru cumpănaşu

Site-ul Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, organizație condusă de Alexandru Cumpănaşu, este suspendat, după un material publicat de Pressone cu privire la faptul că tot conținutul era publicat de pe site-ul SRI.

Toată structura site-ului CNMR este identică cu cea a site-ului SRI, multe bucăți din conținutul acestuia fiind pur și simplu clonate în site-ul CNMR, spune Pressone.

Autorii site-ului CNMR au copiat atât sursa HTML, cât şi sursa CSS, adică limbajul care defineşte aspectul vizual al elementelor. Pe site-ul CNMR au fost preluate cu totul părţi din site-ul SRI, inclusiv o fotografie cu Eduard Hellvig, şeful SRI, care depunea o coroană de flori de Ziua Luptătorului Antitero.

La scurt timp după publicarea articolului, site-ul CNMR a fost suspendat. „Site suspendat in mentenanta. Revenim pe data de 20 august 2019„, este mesajul afișat la adresa www.cnmr.ro.

Firma care a realizat site-ul Coaliției, D>Soft, a realizat și alte site-uri pentru Liviu Beșleagă, care este, totodată, și unul din cei peste 60 de vicepreședinți ai CNMR – vicepreședinte pe Online, potrivit lui Alexandru Cumpănașu.

Recorder a scris în toamna anului trecut că Beșleagă se afla în spatele unei rețele de site-uri, dintre care cel puțin unul prelua de-a gata conținut de la Sputnik România Moldova, o sursă de propagandă pro Kremlin.

Pentru dezvoltarea acestui site, Beșleagă a primit fonduri publice de la Ministerul Românilor de Pretutindeni. Potrivit documentelor publicate de Recorder, Beșleagă semnase personal acordul de preluare a materialelor din rețeaua Sputnik.

Am vorbit acum cu omul care a făcut site-ul și a spus că l-a făcut așa la indicațiile lui Liviu Beșleagă.

Așa că am decis ca din acest moment domnul Beșleagă să fie dat afară din CNMR„, a adăugat Alexandru Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu prezidează, din octombrie, 2015, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), un conglomerat de ONG-uri al căror scop declarat este de a accelera absorbția fondurilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri