Surse politice, citate de Digi24, susțin că ALDE a luat deja decizia de a ieși de la guvernare săptămâna viitoare. Motivul oficial al rupturii de PSD este cel invocat deja de liderii partidului în spațiul public: rectificarea bugetară.

Viorica Dăncilă va mai avea însă o discuție, vineri, cu Călin Popescu Tăriceanu și cu Victor Ponta, în urma căreia va încerca să salveze guvernarea.

Conform unor surse din ALDE, joi, în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a discutat concret despre ieșirea de la guvernare care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după ce președintele PSD, Viorica Dăncilă, a refuzat pretențiile partenerilor de coaliție.

În discuțiile purtate între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă i s-au pus acesteia mai multe condiții pentru continuarea guvernării.

Printre ele se numără şi intrarea Pro România în guvern, restructurarea Cabinetului și reducerea numărului de ministere la 19, alocarea a 4 ministere pentru ALDE și alte 4 ministere pentru Pro România plus posturi de vicepremier pentru fiecare partid și, de asemenea, retragerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale și susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Viorica Dăncilă a refuzat condițiile impuse de oamenii lui Tăriceanu, pe motiv că nu ar avea cum să explice partidului asumarea unor astfel de decizii.

Într-o ședință restrânsă, joi, ALDE a discutat concret despre pașii pe care îi vor face. Ieșirea de la guvernare ar urma să se producă săptămâna viitoare, ALDE semnează o alianță politică cu Victor Ponta, miza fiind alegerile locale și parlamentare din 2020.

De asemenea, conform unor surse, în partid se fac calcule pentru intrarea în turul al doilea a lui Călin Popescu Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =