Caută
Close this search box.

Un cecen din Georgia a fost împuşcat de un cecen din Rusia, într-un parc din Berlin

cecen

Un cecen din Georgia a fost împușcat morta,l la Berlin, se pare de către un cecen din Rusia. Dacă este vorba de o răzbunare, atunci două războaie au jucat un rol în această crimă, transmite postul de radio Deutsche Welle.

A fost o crimă oarecare sau are uciderea unui azilant cecen din Berlin un substrat politic? Procuratura federală din Germania nu s-a implicat încă în anchetă, dar rămâne cu „ochii pe situație”, după cum a precizat pentru dpa un purtător de cuvânt.

Procurorii federali intră în acțiune doar atunci când există suspiciunea că o infracțiune ar fi fost comisă de o „putere străină”. Presa speculează cu privire la o posibilă implicare a serviciilor secrete din Rusia.

O crimă ca la cinema

Incidentele de vinerea trecută din Berlin par desprinse dintr-un film despre foști luptători ceceni, răzbunare și criminali plătiți.

Realitatea nu este în acest caz mai puțin spectaculoasă decât ficțiunea: cu puțin înainte de prânz, un trecător care se plimba într-un parc din cartierul berlinez Moabit a fost împușcat mortal de un biciclist.

Acesta a tras de două ori asupra victimei – un bărbat de 40 de ani, solicitant de azil, de origine cecenă, cu pașaport georgian.

Unele surse din Rusia și Georgia spun că numele său era Selimkhan K., cunoscut de asemenea și ca Tornike K.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri