Fostul procuror general, Augustin Lazăr, susține că în ”Dosarul 10 august” au existat presiuni uriașe asupra procurorilor militari, iar politicieni de la cel mai înalt nivel au dat ordin ministrului de Interne și ministrului Justiției să nu declasifice documentele necesare anchetei.

O categorie distinctă de atacuri au vizat procurorii militari care au instrumentat acest dosar, precum și conducerea Ministerului Public.

Acești procurori sunt încă în proceduri disciplinare, iar procurorului general al României i s-a cerut revocarea, pentru modul de coordonare a instrumentării dosarului, deși este o chestiune de minimă cunoaștere a legii faptul că ministrul Justiției, membru al Executivului, nu are vreo competență în activitatea judiciară.

Activitatea procurorilor este supusă doar controlului judiciar al instanței competente. Există indicii că această decizie, inclusiv sugestia de a nu se declasifica documentele necesare anchetei, a venit de la politicieni pe care ministrul Justiției și ministrul de Interne nu puteau să-i refuze. Dar finalul anchetei va lămuri multe detalii”, a spus Augustin Lazăr, într-un interviu pentru Newsweek.

195 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =