Premierul Viorica Dăncilă a anunțat după ședința CEx că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere. Ea a precizat să nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

„Am vorbit despre situația Guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare, miercuri, să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obținem votul de încredere.

Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar, în cazul în care nu obținem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a spus Dăncilă, după ședința CEx.

Premierul a mai spus că nu a decis încă dacă va cere vot pe restructurarea Guvernului sau va merge pe varianta remanierii, iar acest lucru va fi decis într-un nou CEx.

Ea a confirmat varianta avansată de mai mulți lideri social-democrați, în cazul în care va fi decisă restructurarea: vor fi 20 de portofolii – 19 ministere plus premierul, potrivit Digi24.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere și premierul.

Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputații și senatorii. Depinde decizia CEx și de discuțiile pe care le vom avea cu deputații și senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriștii și voi vedea care este situația”, a spus Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here