Caută
Close this search box.

Dăncilă: Mergem în Parlament cu Guvernul după moţiunea de cenzură

viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară, că în cazul în care remanierea Guvernului va fi respinsă în Parlament, Guvernul nu va cădea, procedura fiind reluată cu o nouă propunere de remaniere.

CEx al PSD a decis tot miercuri seară că premierul va merge cu Guvernul în Parlament, pentru votul de încredere, dar după moţiunea de cenzură.

„Să presupunem că preşedintele nu respectă decizia Curţii Constituţionale. Opoziţia va depune moţiune. Este un instrument al opoziţiei pe care are dreptul să îl folosească. Nu pot să acuz opoziţia că depune moţiune. Este dreptul opoziţiei.

Nu va trece moţiunea, vom veni cu remanierea în Parlament. Dacă remanierea trece, atunci vom avea cabinetul complet şi vom continua guvernarea cu cabinetul complet.

Dacă remanierea nu trece, atunci Guvernul nu cade. Venim cu o nouă remaniere şi continuăm acest procedeu. Şi mă întreb atunci: cine pierde? Nu mă interesează că pierd eu, dar pierde cetăţeanul”, a afirmat Dăncilă la Antena 3, după CEx al PSD.

Premierul a menţionat că va merge în Parlament cu remanierea „în cel mai scurt timp”, urmând să supună votului legislativului propunerile pentru cele cinci portofolii vacante ale PSD şi cele trei deţinute de ALDE, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri