Caută
Close this search box.

De la clasic la jazz – Teodora Enache participantă în secțiunea „Programe asociate” ale Festivaluluiul Enescu

Festivalul Enescu înseamnă clasic. Orchestre camerale sau simfonice acoperă muzica a două secole cu toate „intimitățile” vremurilor ca evoluție, instrumente, armonii, (dez)acorduri, inovații

Teodora Enache vine pentru prima data in asociere cu muzica marelui Enescu prin  inedita interpretare de jazz a Rapsodiilor romane. Tot ea este solista vocala ce a adus balada romaneasca in prelucrarile ritmice si improvizatiile care au nascut proiectul din 2005, cu marele chitarist american Stanley Jordan  -„De la Doină la Blues”.

Alături de Calin Grigoriu – chitară, Joca Perpignan (Israel) – percuție braziliană și, ca invitat special,Razvan Suma – violoncel, pe 9 septembrie (ora 19.30), la Teatrul National Bucuresti Teodora Enache va reda vocal , ca un „joc savant”  – cum ea insasi descrie aceasta muzica –  Rapsodii Române de George Enescu, Dansurile Româneşti –  semnate de Bela Bartók, Canonul – Pachelbel, o arie de Bach şi Sonata Lunii – Beethoven.

Muzica nu se schimba, nu se reinventeaza. Este aceeasi lucrare clasica doar instrumentul este nou – vocea umana – si perceputa prin armoniile jazzului. Interesul este maxim deoarece biletele au fost epuizate. Suntem convinsi ca emotia lucrarilor, a dorintei de auditie sau re-auditie este atat de mare incat vom mai auzi acest concert/concept in viitor si prin imprimarea intr-un album care va ramane dovada a  universului infinit ce alcatuieste arta muzicala. Pana atunci, suntem siguri ca spectacolele din 9 Septembrie din Bucuresti si  17 Octombrie din Paris, sub egida Festivalului Enescu vor fi un adevarat succes si un elogiu imens adus marelui Enescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri