Estonia a renunțat la postul de comisar european interimar, scrie Der Spiegel, care citează guvernul de la Tallinn, potrivit căruia fostul ministru al afacerilor economice, Kadri Simson, va ajunge la Bruxelles doar când noua comisie condusă de Ursula von der Leyen va intra în funcție, de la 1 noiembrie.

”Neclar a rămas însă după retragerea Estoniei dacă România va lua o decizie similară. Și tara din SE Europei a vrut pana la ultimul moment sa ocupe chiar pe termen scurt postul de comisar devenit vacant după alegerile europene.

Această cerință a fost considerată de mare interes mai ales pentru că era vorba de alt candidat decât cel propus pentru viitoarea comisie.

Astfel, el ar încasa, pentru câteva săptămâni de activitate în funcția de comisar european, o pensie considerabilă – pe viață”, notează Der Spiegel.

Potrivit site-ului en24.news, Pașcu (70 de ani) ar putea încasa o pensie de comisar european pentru câteva săptămâni de activitate. Această pensie reprezintă între 45 și 60% din salariul de comisar (care înseamnă cam 20.000 de euro lunar fără alte beneficii). Acestea sunt regulile UE, iar orice încărcări de a lega plata pensiei de durata mandatului au eșuat în trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here