Laura Codruța Kovesi a validată de Consiliul Europei ca procuror-șef european.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, printr-un vot COREPER, anunță PNL: au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

De asemenea, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a anunţat votul pentru Kovesi.

Eforturile noastre în Parlamentul European dau roade. Mă bucur că Laura Codruţa Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre şi, astfel, are cale liberă pentru funcţia de procuror-şef european. O felicit, este meritul ei că a ajuns aici şi a convins prin integritate şi competenţă dovedită în conducerea DNA şi a Ministerului Public. Am reuşit împreună cu colegii din Alianţa USR PLUS şi din grupul Renew Europe să acţionăm coordonat pentru a depăşi blocajul politic care a existat până acum, în parte şi datorită împotrivirii guvernului PSD. Din fericire, Franţa şi guverne ale statelor membre cu care am avut discuţii în ultimele luni şi-au schimbat poziţia şi azi au votat pentru candidata română, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple de la început dacă PSD nu ar fi acţionat invers faţă de interesul României„, a scris Cioloş pe Facebook.

Vă reamintim că Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, a votat împotriva desemnării Laurei Coduța Kovesi în funcția de procuror-șef.

189 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =