Caută
Close this search box.

Rovana Plumb și-a achitat împrumutul de 800.000 de euro. Scrisoare către Comisia JURI

rovana plumb

Rovana Plumb a transmis o scrisoare în limba engleză, înainte de ședința Comisiei JURI, care-i va decide soarta, în ceea ce privește funcția de comisar european pe Transporturi, în care anunță că și-a plătit împrumutul de 800.000 de euro. 

Candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă joi de Comisia Juridică a Parlamentului European, cu o largă majoritate din cauza conflictului de interese pe care pesedista îl are în urma contractării împrumutului de 800.000 de lei de la Elena Loghin.

Astăzi, Rovana Plumb a anunțat Comisia Juri că Elena Loghin a fost de acord să primească în schimbul sumei de 800.000 de lei un apartament în București, de 50 mp cumpărat în 1982 și unul de 48 mp pe care îl deține în comuna Buciumeni județul Dâmbovița.

Prețul celor două apartamente, pe care Elena Loghin l-a acceptat, este de 166.666 de Euro.

Anunțul a fost făcut la Digi24. Rovana Plumb susține că până-n 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, toate datoriile cu privire la conflictul său de interese vor fi șterse. Două apartamente pe care le deține le-a oferit creditorului. Rovana Plumb a afirmat, în scrisoare, că persoana fizică  a acceptat acest tip de rambursare.

Rovana Plumb este sigură, potrivit scrisorii, că JURI va considera că soluția găsită e adecvată, subliniind că aceasta este modalitatea pe care a găsit-o pentru deblocarea situației. ”Datoria care a generat îngrijorările dumnevoastră nu mai există” a subliniat Rovana Plumb.

În declarația de avere, Rovana Plumb are patru locuințe: una în Ilfov, una în Comarnic, două în București.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European are astăzi, de la 11:30, o ședință extraordinară în care va lua o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri