Şase fete cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani au fost salvate joi de poliţişti, în urma unor percheziţii efectuate într-un caz de trafic de minori.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Giurgiu, au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unei grupări de trafic de minori în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Astfel, poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiile Giurgiu şi Bacău, fiind vizată o grupare infracţională specializată în trafic de minori’, informează IPJ Giurgiu.

În urma descinderilor au fost salvate şase fete, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi au fost ridicate mai multe cartele telefonice SIM, trei autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurător şi suma de 3.500 de lei, potrivit Agerpres.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2018, cele şase fete ar fi fost racolate prin folosirea de ameninţări, transportate sau transferate între membrii grupării pe raza judeţelor Dolj, Bacău, Prahova şi Constanţa, unde ar fi fost exploatate prin obligarea la practicarea prostituţiei, în urma promovării unor anunţuri de tip escortă pe diferite site-uri.

Poliţiştii au pus în aplicare opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate, acestea fiind conduse la sediul DIICOT Giurgiu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Craiova şi Bacău, precum şi al jandarmilor.

492 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here