Caută
Close this search box.

Tăriceanu va sesiza CCR privind alegerea lui Meleşcanu la şefia Senatului

tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că modul în care a fost ales Teodor Meleşcanu la şefia Senatului încalcă regulamentul de funcţionare a forului legislativ, fapt pentru care intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională.

„Noi, cei din grupul ALDE, constatăm că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu după ce a fost ales Teodor Meleşcanu la şefia Senatului.

Acesta a invocat un alt articol din Regulament potrivit căruia componenţa Biroului permanent este aleasă după desemnarea preşedintelui Senatului, fapt pentru care i-a invitat pe colegii senatori să voteze, în plenul de miercuri propunerile Biroului prmanent.

„Prevederile articolului 25 alineatul 1 care spune clar că propunerile pentru configuraţia Biroului permanent se propun după alegerea şefiei Senatului. Ca atare vă invit să votăm mâine şi să facem propunerile pentru a da votul pentru structura Biroului permanent”, a conchis Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Liderul senatorilor ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus anterior că regulamentul prevede ca fiecare grup parlamentar să propună o persoană pentru şefia Senatului, neputând fi două propuneri de la acelaşi grup, cum au fost senatorul Teodor Meleşcanu şi senatorul ALDE Ion Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri