Caută
Close this search box.

Un oraș din Rusia a fost sfințit din avion cu 70 de litri de agheasmă

rusia

Pentru al 14-lea an consecutiv, în Tver, un oraș de vreo 400 de mii de oameni, nu departe de Moscova, ziua de 11 septembrie se sărbătorește într-un mod specific, informează site-ul sinopsis.info.ro. Este Ziua Abstinenței și acum peste oraș au fost turnați din nou 70 de litri de apă sfințită. Scopul ritualului este „izbăvirea oamenilor de beție și desfrânare”.

Un înalt prelat a citit o rugăciune în tot acest timp, iar în avion au fost urcate două icoane, inclusiv una a Fecioarei Maria despre care se spune că ajută pe cei care vor să se dezbare de darul beției, relatează presa rusă.

Tot în avion a fost prezent și un cuplu. Bărbatul, Veaceslav, a venit cu ceva vreme în urmă din Moscova la Tver pentru că era alcoolic. Aici s-a rugat la icoană și a întâlnit-o pe cea care acum îi e soție, Olga. Printre altele, cei doi sunt argumentul bisericii că credința poate duce la vindecări miraculoase.

Cât despre oamenii care nu iau în serios acest ritual, preotul care a vărsat apa sfințită deasupra orașului spune: „Râsul prelungește viața. Așadar, de ce râdeți? De faptul că noi încercăm să ajutăm oamenii să se izbăvească de boli? De faptul că noi promovăm un mod sănătos de viață? Aceste lucruri vă provoacă amuzamentul? Lăsați-i să râdă, noi ne vom vedea de misiunea noastră”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri