Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă: Îl susţinem în continuare pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului

Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că PSD a stabilit în Comitetul Executiv al partidului, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul social-democraţilor a precizat că e încrezătoare că senatorii PSD vor vota conform deciziei CEx.

„Da, îl susţinem în continuare pe domnul Teodor Meleşcanu şi cred că tărie că mâine (marţi – n.r.) va fi ales preşedintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleşcanu despre candidatura domniei sale şi vom merge până la capăt cu această candidatură”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de luni.

Premierul a adăugat că atunci când iei o decizie în forurile statutare ale partidului aceasta trebuie respectată, fapt pentru care are încredere că senatorii social-democraţi vor vota în consecinţă.

„Atunci când se ia o decizie în cadrul unui partid, cred că acea decizie trebuie urmată. A fost un vot. Când luăm o decizie, eu cred că în partid trebuie să existe solidaritate. Eu am încredere că toţi senatorii vor vota conform deciziei CEx”, a conchis Dăncilă.

Teodor Meleşcanu a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de şase luni pentru a rezolva problema legată de poziţia partidului, dar şi pentru menţinerea grupului de la Senat. Acesta a susţinut că a discutat acest subiect şi cu alţi colegi.

ALDE a stabilit, săptămâna trecută, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului în plenul de marţi, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă mai este şi Alina Gorghiu din partea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri