Caută
Close this search box.

Cîțu: PNL nu va concedia 400.000 de bugetari, e o fantezie

Florin Citu

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a declarat la RFI că dacă va ajunge la guvernare, partidul său nu va concedia 400.000 de bugetari, așa cum s-a speculat în ultimele zile în spațiul public. El precizează că liberalii se vor uita la oamenii angajați fără concurs.

Va concedia PNL bugetari, dacă va ajunge la putere? Florin Cîțu spune că ”asta este o prostie. Nu, PNL va introduce criterii de performanță. Nu cred că va putea face nimeni acest lucru în primă fază, dar ideea este următoarea: da, ne vom uita acolo unde au fost angajați oameni fără concurs, știm foarte bine situațiile. Cea mai recentă situație este cea a șefei ANAF, angajată de Vâlcov și Teodorovici, pe care tot ei au dat-o afară, pentru că nu a făcut performanță. Ei, asemenea cazuri sunt multiple în aparatul public și despre acestea vorbim”.

Întrebat dacă PNL va concedia bugetari care nu performează, senatorul a răspuns: ”Oameni care au fost angajați pe pile”.

Întrebat cum poate demonstra că unii bugetari au fost angajați pe pile, Florin Cîțu a răspuns: ”Păi, la șefa de la ANAF știm foarte bine cum am putut demonstra acest lucru, s-a văzut foarte clar, a venit pe filieră, nu avea nici o calificare, este o persoană care de două ori dăduse sau nu mai știu de câte ori examenul pentru ANAF și nu a reușit. Aceste cazuri sunt clare. În același timp, avem nevoie de o evaluare a performanței companiilor publice din România, să vedem cum performează. Avem nevoie de o evaluare a situației reale în economie și după aceea putem veni cu soluții (…). Pe lângă ceea ce știm legat de gaura de la buget, trebuie să aflăm și dimensiunea reală a dezastrului din sistemul public și aceasta o vom afla doar după ce vom face un audit”.

Senatorul liberal spune că cifra de 400.000 de bugetari care ar putea fi concediați de un eventual Guvern PNL este falsă: ”Este o fantezie falsă, aruncată de cei de la PSD, pentru a-i speria pe oameni. Nu. Vă mai dau un exemplu, vom avea doar 15 ministere. Va fi un aparat public mult mai suplu, vor fi mai puțini secretari de stat și așa mai departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri