Caută
Close this search box.

Drum liber spre legalizarea bacşişului! Ce au votat senatorii

Senatorii au mai făcut un pas spre legalizarea bacşişului, adică spre impozitarea lui. Proiectul a fost depus de Orlando Teodorovici.

Bacșișul oferit de clienți în restaurante va fi cuprins între 0% și 15% din valoarea consumației, prevede proiectul de lege votat de senatori şi nu va fi cu titlu obligatoriu.

Clienţii vor lăsa bacşiş numai dacă sunt mulţumiţi de prestaţia ospătarilor, de calitatea consumaţiei etc., bacşişul fiind definit în textul de lege ca „orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate’’.

Bacșișul trebuie trecut neapărat pe bonul fiscal, dar acest lucru nu este obligatoriu pentru livrările la domiciliu. Înainte de a trece bacșișul pe bon, operatorul economic trebuie să îi aducă clientului o notă de plată care conține rubrici unde consumatorul poate alege nivelul bacșișului pe care dorește să îl ofere.

Foarte important! Patronii vor fi obligați să acorde sumele provenite din încasarea bacşişului integral salariaţilor, pe baza unui regulament intern şi să îl treacă prin contabilitate. Sumele provenite din bacşiş sunt considerate ca venituri din alte surse pentru angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri