Caută
Close this search box.

Incredibil de jenant ce se întâmplă cu Adina Florea, de la Secţia Specială

adina florea

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a clasat dosarul Adinei Florea, procuroarea care a câştigat concursul organizat de şefa CSM, Lia Savonea, şi care ar trebui instalată astăzi, de plenul CSM.

Dosarul a fost clasat pe 15 mai acest an în baza articolului 16 litera a din Codul de procedură penală, adică „fapta nu există”. Adina Florea era vizată pentru abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost închis de procurorul SIIJ Sorin Iasinovschi. Şi el a candidat la şefia SIIJ, însă comisia CSM condusă de Lia Savonea a preferat-o pe Adina Florea.

Istoria dosarului protocolului secret publicat de Darius Vâlcov

23 august 2018: Darius Vâlcov, pe atunci consilerul premierului Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) la data de 7 decembrie 2016.

28 august 2018: Documentul era însă unul clasificat, prin urmare SRI a făcut plângere penală la DIICOT.

Tot în august 2018, Parchetul general (PG), Secția de urmărire penală și criminalistică (SUPC), a deschis un al doilea dosar penal pentru a depista cine i-a dat protocolul lui Vâlcov.

Parchetul General avea informaţii că protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Adina Florea era adjunctul procurorul general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate a acestui parchet, adică direct responsabilă cu documentele clasificate.

Procurorii PG au descoperit că o grefieră de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a făcut o copie a protocolului secret, în mai anul trecut. La audieri, Nicoleta Ichim a declarat că Adina Florea i-a cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, pe care i-a înmânat-o. Supusă detectorului de minciuni, grefiera a trecut testul, au explicat surse judiciare.

Pentru că a recunoscut și a colaborat cu anchetatorii, Parchetul general a dispus renunțarea la urmărirea penală (RUP) a grefierei, decizie confirmată de instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri