Caută
Close this search box.

Instanța supremă de la Madrid a emis un nou mandat de arestare pe numele lui Carles Puigdemont

carles puigdemont

Curtea Supremă din Spania a emis luni un nou mandat de arestare pe numele lui Carles Puigdemont, fost premier al Cataloniei și unul din liderii mișcării secesioniste din această regiune, informează site-ul de știri Politico, citat de Mediafax.

Un mandat de arestare anterior a fost retras în decembrie, după ce o instanță germană a hotărât să-l extrădeze pe Puigdemont în Spania doar pentru acuzațiile de utilizare abuzivă a fondurilor publice, nu și pentru acuzațiile de rebeliune. Practic, acest lucru ar fi însemnat că Puigdemont ar fi fost judecat pentru acuzații mai ușoare decât ceilalți lideri catalani.

În urma emiterii noul mandat de arestare – pentru rebeliune și utilizare abuzivă a fondurilor publice – Puigdemont se va confrunta cu noi acțiuni în instanțele belgiene, unde politicianul s-a refugiat după eșecul secesiunii catalane.

Decizia ce îl vizează pe Puigdemont vine după condamnarea mai multor lideri separatiști catalani la 9 până la 13 ani în închisoare, pentru rolul pe care l-au jucat în tentativa de proclamare a independenţei regiunii Catalonia în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri