Caută
Close this search box.

Meleşcanu rămâne pentru moment la şefia Senatului

Teodor Meleşcanu rămâne pentru moment la şefia Senatului după ce Curtea Constituţională a amânat decizia în cazul sesizarii făcute de Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE susţine că alegerea fostului ministru de Externe la şefia Senatului a încălcat regulamentul.

Potrivit unor surse, amânarea a fost justificată de audierile din Parlament pentru viitorii miniștri cât și de alegerile prezidențiale. Astfel, cazul va fi judecat pe 27 noiembrie, pentru a nu bulversa alegerile.

Știrea inițială: Curtea Constituţională decide miercuri soarta lui Teodor Meleşcanu. Magistraţii se vor pronunţa pe sesizarea făcută de Călin Popescu Tăriceanu privind alegerea fostului ministru de Externe la şefia Senatului, după o amânare de două săptămâni.

Preşedintele ALDE susţine că Meleşcanu ar fi fost ales prin încălcarea regulamentului.

Curtea Constituțională amânase acum doua săptămâni pronunțarea pe sesizarea de neconstitutionalitate privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Tariceanu împreună cu 30 de senatori de la UDMR și ALDE au sesizat CCR procedura de alegere a lui Meleșcanu.

Președintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, susținea atunci că alegerea lui Teodor Melescanu în funcția de președinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea regulamentului, pentru că fiecare grup politic poate avea o singura propunere la șefia Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri