Caută
Close this search box.

Nume-surpriză de premier pregătite de Klaus Iohannis! Nu e Orban

klaus iohannis

Un guvern de tehnocrați este varianta cea mai discutată în cercurile puterii. Așa cum se știe, PNL are intenția să preia guvernarea, dar unul din scenariile probabile ar fi acela în care Ludovic Orban va fi a doua propunere a Președintelui. Ca să evite un eșec, neîncrezător în stabilitatea unei coaliții care să-i cuprindă pe Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu, Klaus Iohannis a analizat câteva nume posibile pentru postul de prim-ministru. Iată câteva variante de nume.

Lucian Croitoru – consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Reprezintă o soluție pentru un guvern de tehnocrați, soluție-tampon până la alegerile locale și parlamentare. Cu un asemenea nume, Klaus Iohannis va putea avea un guvern care seamănă cu cel propus în situații similare de Ion Iliescu (premier Stolojan) și Emil Constantinescu (premier Isărescu). Cele două guverne au reprezentat soluții optime pentru perioade de criză.

Lucian Croitoru (n. 13 februarie 1957) este un economist român, consilier pe probleme de politica monetară al guvernatorului Băncii Naționale a României. A fost desemnat drept candidat la funcția de prim-ministru al României de către președintele României, Traian Băsescu la 15 octombrie 2009, dar guvernul său nu a fost validat de Parlament.

Emil Hurezeanu – ambasadorul României în Germania, este un nume vehiculat în același context. Este un om apropiat de Klaus Iohannis, istoria sa dinainte de 1989, dominată de cultura germană, fiind marcată de cariera ca realizator al emisiunii Actualitatea Românească de la Radio Europa Liberă. Din 1983 a primit azil politic în Republica Federală Germană.

Despre Emil Hurezeanu (n. 26 august 1955, Sibiu) opinia publică știe că a fost realizatorul emisiunii „România mea” la postul de televiziune Antena 1, emisiune distinsă cu Premiul APTR 2003, secțiunea talk-show.

În 2005 realizează, alături de Cristian Tudor Popescu, emisiunea „Cap și pajură” la Realitatea TV.

Își continuă cariera în radio prin realizarea emisiunii Interviurile Europa FM la postul cu același nume.

În martie 2003 devine consilier personal al primului ministru din acea vreme, Adrian Năstase, pe probleme de analiză politică a unor fenomene externe, demisionând din această funcție după șase luni.

În februarie 2006 a fost numit director al ziarului România Liberă. La 1 februarie 2009 a devenit președinte al trustului media Realitatea-Cațavencu, deținut de Sorin Ovidiu Vântu.

Pe 5 mai 2015 a fost numit ambasador al României în Germania.

Dragoș Tudorache – fost ministru în guvernul Cioloș, europarlamentar PLUS, ar fi o soluție de compromis pentru obținerea unei majorități parlamentare în care să fie implicat și USR, prin PLUS partidul condus de Dacian Cioloș.

Ioan Dragoș Tudorache (n. 14 ianuarie 1975) este un fost judecător român, fost șef al Cancelariei premierului și apoi ministru de interne în Guvernul Cioloș în perioada 6 septembrie 2016 – 4 ianuarie 2017.Dragoş Tudorache a lucrat mai bine de zece ani în cadrul Comisiei Europene şi s-a ocupat de negocierile pentru aderarea României la Schengen şi de problema migraţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri