Caută
Close this search box.

O femeie a născut, pe cale naturală, un bebeluș cu trei picioare

În ciuda tuturor sfaturilor primite de la medici, o femeie a refuzat să facă întrerupere de sarcină și a născut, pe cale naturală, un bebeluș cu o malformație fizică foarte rar întâlnită. Bebelușul are trei picioare și două aparate urinare și două organe genitale masculine.

Copilul nu este unic în lume. Astfel de malformații apar în momentul în care, în uterul mamei, în primele săptămâni de formare, doi embrioni se sudează.

Malformația a fost detectată de medicul femeii în timpul unei ecografii de rutină. I-a recomandat să facă avort, dar viitoare mamă nu a refuzat să renunțe la copilul din pântec.

Medicii cred că asta s-a întâmplat și în cazul femeii din Rusia, care a născut un bebeluș cu trei picioare. Membrul „bonus” avea două călcâie, semn că ar fi un vestigiu rămas de la un frate geamăn care nu s-a mai dezvoltat.

O echipă de medici chirurgi și-a asumat un risc extraordinar, din dorința de a-i oferi celui mic sanșa de a avea o viață normală.

La o lună după ce a venit pe lume, bebelușul a ajuns pe masa de operație. Intervenția de înlăturare a celui de-al treilea picior a fost efectuată la Spitalul de Pediatrie Sfântul Vladimir, din Moscova. Câteva săptămâni mai târziu, o echipă de urologi i-a extirpat organele sexuale și ale aparatului urinar dublate.

„Recuperarea pacientului merge foarte bine. Copilul a început să își folosească picioarele, are un tonus bun. Este un coil normal, fascinat de tot ceea ce îl înconjoară”, a declarat un reprezentant al spitalului din Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri