„Trebuie să analizăm îndelung şi să cântărim bine când decidem să închidem o televiziune. Ca şi la Estrada TV, am votat împotriva închiderii unui post TV, pentru că eu cred că este nevoie de Realitatea pe piaţa românească şi că cetăţenii au nevoie de acest post de televiziune şi de asemenea am luat în calcul la votul meu toată argumentaţia spusă de reprezentanţii Realitatea TV, de toată situaţia dată de legea specială, de legea insolvenţei în care se află, de faptul că textul nostru legal nu specifică exact astfel de situaţii, acolo unde legea nu distinge punctual eu pot să vin să interpretez în spiritul legii”, a afirmat Cristina Pocora, membru CNA.

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, a punctat că nu a vrut să ignore prevederile legii. „Eu nu mi-am luat această libertate de a ignora prevederile legii. (…) Aici legea spune ‘nu poţi să prelungeşti licenţa’, nu că nu poţi să votezi pentru prelungirea licenţei”, a afirmat el, conform Agerpres.
Ultima zi de emisie Realitatea TV este 30 octombrie.

Concret.Realitatea TV, prima televiziune de știri din România, înființată în anul 2001, a rămas fără licență! CNA a respins prelungirea licenței, așa că televiziunea va fi închisă. Aceasta, însă, se va rebrandui și va reveni în grila de programe sub numele de Realitatea Plus.

Realitatea TV se închide

Consiliul Național al Audiovizualului nu a prelungit licența de emisie a Realitatea TV, așadar postul de televiziune se închide. Prima televiziune de știri din România își încetează astfel emisia, joi. Miercuri, 30 octombrie, este ultima zi de emisie a postului de știri Realitatea TV.

Membrii CNA Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au votat pentru prelungirea licenței Realității TV, în timp ce Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu au fost împotrivă, după cum precizează chiar site-ul Realitatea TV.

Fostul membru CNA, Narcisa Iorga, reacţionează la cald despre cazul Realitatea TV. Aceasta scrie pe social media că: „Din fericire, Realitatea TV nu moare, ci va continua emisia pe Realitatea Plus”.

Narcisa Iorga: Ca să nu se bucure orice nebun pentru suprimarea unui post de televiziune adus în stare de insolvență de un management care nu are nicio legătură cu cel actual, nici cu jurnaliștii care muncesc de 18 ani pentru ca acest post să se păstreze decent într-un audiovizual dominat de promiscuitate, am să fac un scurt istoric al obsesiei lui Ponta pentru închiderea Realității TV:

– În noiembrie 2012, Victor Ponta emite o ordonanță de urgență prin care modifică Legea audiovizualului, lege organică. Eram în plen, în sala de ședințe a CNA, unde există câteva monitoare care transmit în direct mai multe posturi de televiziune. Așa am aflat și noi că Guvernul USL ne modifica legea. Pentru orice modificare adusă acestei legi, CNA trebuie consultat. Așa spune Constituția.

Văzând amploarea aberației pe care singur o comisese, Ponta a dat înapoi, declarând că OUG n-a fost publicată în Monitorul oficial, că mai trebuie să fie avizată de Ministerul Justiției și alte instituții. Totuși, anunțul fusese făcut în conferință de presă, de către purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, de la pupitrul Guvernului. Evident, era o o minciună marca Ponta. Ordonanța fusese adoptată, dar a renunțat s-o mai publice. Pentru moment”, a scris Narcisa Iorga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here