Caută
Close this search box.

S-a născut copilul fără chip. Lumea medicală este în stare de şoc!

Consiliul disciplinar al Colegiului Medicilordin Portugalia a suspendat, sub presiunea opiniei publice, un obstetrician acuzat de neglijenţă, pentru că nu a depistat malformaţiile unui copil care s-a născut fără chip.

Colegiul Medicilor l-a suspendat în unanimitate pe doctorul curant, pentru şase luni. Acesta era deja vizat de alte şase plângeri, dintre care cea mai veche datează din anul 2013. S-a mai luat și hotărârea să se deschidă o anchetă după această naştere, prezentată în mass-media.

În prezent și Justiţia portugheză anchetează acest caz, în urma plângerii depuse de părinţii copilului împotriva medicului.

„Există dovezi solide de neglijenţă din partea doctorului Artur Carvalho care pot conduce la o sancţiune disciplinară”, a declarat Alexandre Valentim Lourenço, preşedintele consiliului din cadrul Colegiului Medicilor pentru regiunea de sud.

Având în vedere impactul acestui caz, care „are repercusiuni asupra reputaţiei medicilor”, dar şi „pentru a linişti gravidele”, această suspendare a fost necesară pentru a evalua plângerile, unele dintre acestea „fiind foarte complexe”, a explicat el pentru televiziunea publică RTP.

La data de 7 octombrie, părinţii lui Rodrigo, un bebeluş născut fără nas şi ochi şi căruia îi lipseşte o parte din craniu, au descoperit malformaţiile copilului lor în momentul naşterii, la Spitalul Sao Bernardo din Setubal, oraş aflat la aproximativ 40 de kilometri sud de Lisabona.

Doctor Artur Caravalho a monitorizat sarcina mamei lui Rodrigo într-o clinică privată din Setubal, unde a efectuat cele trei ecografii obligatorii, fără a depista o problemă.

Alertat asupra unei posibile anomalii a fătului în a şasea lună de sarcină, în timpul unei ecografii suplimentare realizată la iniţiativa părinţilor, obstetricianul a oferit asigurări. „El a explicat că, uneori, părţile feţei nu sunt vizibile” în timpul ecografiilor, „atunci când faţa copilului este lipită de burta mamei”, a declarat Joana Simao, sora mamei, la un post de televiziune.

Bebelușul Rodrigo se află internat la Setubal, în secţia de pediatrie a spitalului unde s-a născut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri