Sorina Pintea se întoarce la funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, unde a fost numită tot politic.

Sorina Pintea a declarat vineri că, după ce a fost adoptată moţiunea de cenzură, se va întoarce pe funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare „Constantin Opriş”, pe care a ocupat-o înainte de a fi ministru.

Potrivit Sorinei Pintea, mandatul său de un an şi opt luni a fost unul scurt şi nu a avut timpul fizic de a finaliza anumite proiecte.

„Vreau să spun că nu am avut timpul fizic de a finaliza anumite proiecte, să mă aplec asupra anumitor probleme, dar până la urmă a fost o perioadă scurtă. Un an şi opt luni nu înseamnă foarte mult într-un Minister al Sănătăţii. Este nevoie de continuitate şi de predictibilitate, dar mai ales este nevoie de consens. În general, vizavi de măsurile pe care le-am luat criticile nu au fost foarte multe şi asta îmi asum – am declarat şi declar în continuare: Sănătatea nu are culoare politică. Aici ar trebui cu adevărat să funcţioneze consensul”, a afirmat Sorina Pintea.

Întrebată dacă se aştepta să cadă Guvernul în urma moţiunii de cenzură, Sorina Pintea a răspuns: „Nu, nu, dar aşa cum am spus moţiunea este un exerciţiu democratic de care a uzat Opoziţia, este normal, se întâmplă într-o democraţie. A fi ministru nu este o meserie. Ce m-a deranjat, să spun, a fost faptul că am constatat că loialitatea, bunul simţ şi cinstea sunt nişte chestiuni care nu prea au de-a face cu politica„.

263 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =