Caută
Close this search box.

Spitalul unde pacienţii semnează că NU dau ŞPAGĂ medicilor şi asistentelor

Pacienții unui spital din România se angajează, în scris, să nu le dea mită asistentelor și medicilor.

La internare, toți bolnavii trebuie să semneze un formular special. Oamenii promit că nu vor da bani și sunt îndemnați să reclame dacă vreun angajat al spitalului le cere acest lucru.

În alte spitale din România au fost puse afișe prin care pacienții sunt anunțați că angajații respectivelor instituții nu primesc mită.

Formularul prin care pacienții se angajează să nu mai dea șpagă face parte dintre documentele necesare internării în Spitalul Județean din Bistrița.

Bolnavii trebuie să renunțe la vechiul obicei de a da bani în schimbul serviciilor medicale.

„Veriga principală a acestei probleme este pacientul pentru că pacientul are bani în mână și el este punctul de plecare”, afirmă Gabriel Lazany, manager Spitalul Județean de Urgență Bistrița, potrivit Digi24.

„În momentul în care nu se mai dă, personalul nu are ce primi, iar cazurile în care este condiționat actul medical de primirea unor foloase, pacientul trebuie să fie conștient că trebuie sesizate.

FOTO: timponline.ro

Documentul cuprinde, pe lângă îndemnul de a semnala eventualele nereguli, și taxele legale pe care bolnavii trebuie să le plătească.

-În momentul internării, pacienții Spitalului Județean de Urgență Bistrița sunt informați că au de achitat 10 lei, o sumă fixă reprezentând coplata la externare sau 20 de lei/zi spitalizare pentru persoanele care se internează la cerere, aparținători ai pacienților pediatrici, cu vârstă mai mare de trei ani.”

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri