Caută
Close this search box.

Antrenorul suedez ne salvează în scandalul acuzațiilor de scandări rasiste!

România a pierdut clar, fără drept de apel, meciul cu Suedia de pe Arena Națională, 0-2, și ratează calificarea la Euro 2020 din preliminariile clasice. În minutul 78 al confruntării, Alexander Isak, în foto, suedezul introdus pe teren ar fi fost victima unor scandări rasiste, iar arbitrul a amenințat că va întrerupe meciul. Presa internațională a criticat dur acest gest, însă cum au stat lucrurile până la urmă?

A fost Isak victima scandărilor rasiste? “Eram pregătiți ca așa ceva să se întâmple”

Alexander Isak a fost jucătorul care s-a dus glonț spre arbitru spunând că a auzit scandări rasiste la adresa sa. Moment în care centralul italian, Daniele Orsato a amenințat că va întrerupe meciul. A fost momentul în care tot stadionul a început să huiduie, însă până la final nu a mai avut loc niciun incident.

Isak a venit singur în fața presei românești să spună că a fost victima manifestărilor rasiste ale fanilor: “Este un moment trist, dar eram pregătiți ca așa ceva să se întâmple. Am putut gestiona cu bine acest moment cu ajutorul colegilor.

L-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ce mi se striga și după câteva minute a oprit meciul. A zis că oprește de tot meciul dacă se mai întâmplă, iar eu i-am spus că nu e nevoie. Au fost scandări rasiste, iar așa ceva nu ar trebui să se întâmple în fotbal! Oricum, este placut ca intreaga echipa a fost alaturi de mine”.

Selecționerul își contrazice elevul: “Să vă spun sincer, nu știu de ce arbitrul a oprit meciul”

Totuși, fotbalistul a fost contrazis de propriul său selecționer, Janne Andersson, care a declarat că lui nu i s-a părut că ar fi fost vorba de rasism: “Să vă spun sincer, nu știu de ce arbitrul a oprit meciul. Eu nu am auzit aceste scandări rasiste pe care le-a spus arbitrul, poate or fi existat, dar eu recunosc că nu le-am auzit.

Am fost concentrat la meci și mă bucur că s-a terminat cu bine. Dar la faza cu rasismul, recunosc că eu nu am auzit nimic de genul ăsta”, a spus selecționerul Janne Andersson la conferința de presă.

Presa internațională a criticat în termeni duri incidentul de pe Arena Națională: “Meciul Suediei a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak”, a titrat The Sun, în timp ce Euronews a scris: “Abuz rasist la adresa lui Isak în România – Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg” . 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri