Caută
Close this search box.

De Ziua Mondială a Săracilor, papa Francisc a interzis carnea de porc. Motivul este neașteptat

Papa a luat masa cu săracii de Ziua Mondială a Săracilor iar carnea de porc a fost interzisă pentru a nu-i enerva pe musulmani.

Ziua Mondială a Săracilor, pe care Biserica o marchează anual, este însoțită de un mesaj special din partea papei, iar anul acesta Mesajul Sfântului Părinte a avut tema: ”Speranța celor săraci nu va fi zadarnică”.

Potrvit ilgiornale, Papa Francisc a luat prânzul cu 1.500 de oameni săraci în interiorul sălii Paul al VI-lea, iar în meniu s-a evidențiat absența cărnii de porc, o alegere precisă dorită de pontif.

Fără carne de porc la masa săracilor

Cel mai important moment al evenimentului a fost prânzul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, în interiorul Sălii Paul VI-lea. Iar surpriza de la masa cu cei 1.500 de oameni săraci din Capitală, a fost meniul lipsit de carnea de porc pentru a nu fi puşi în dificultate musulmanii săraci care au fost prezenţi la masă cu Papa Francisc.

După cum a raportat LaPresse, la nicio masă cu „prietenii vechi”, aşa cum i-a numit pontiful, nu a fost inclusă carne de porc. În schimb, a fost, ca al doilea fel de mâncare, bucăți de pui cu cremă de ciuperci și cartofi.

O alegere, prin urmare, foarte precisă, cu siguranță nu întâmplătoare și care a amintit de controversele cu privire la tortellini fără carne de porc, chiar dacă printre „meseni” se aflau consumatori de carne, care, probabil, abia aşteptau o masă copioasă şi nu una sărăcăcioasă.

”Voi sunteți comoara Bisericii. Voi sunteți în inima lui Dumnezeu, a Fecioarei Maria, în inima papei” a spus papa Francisc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri