Caută
Close this search box.

Înalţi oficiali guvernamentali au fost spionați. WhatsApp, atacat de hackeri

Aplicația WhatsApp a fost atacată cibernetic în acest an. Scopul a fost spionarea unor înalţi oficiali guvernamentali din state aliate ale SUA, au dezvăluit persoane apropiate unei investigaţii a companiei.

Sursele citate au spus că o parte ”semnificativă” a victimelor sunt oficiali guvernamentali şi militari de rang înalt, din cel puţin 20 de ţări de pe cinci continente.

Atacarea cibernetică a smartphone-urilor aparţinând unui grup mai mare de oficiali guvernamentali decât s-a anunţat iniţial sugerează că această acţiune ar putea avea consecinţe politice şi diplomatice extinse.

Victimele atacului cibernetic sunt din Statele Unite, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Mexic, Pakistan şi India.

Pe de altă parte, dezvăluirea are loc în timp ce peste 12 jurnalişti indieni şi activişti ai drepturilor omului au declarat joi că au fost şi ei ţinta spionajului.

În fine, informațiile vin la scurt timp după ce WhatsApp a dat în judecată compania israeliană dezvoltatoare de softuri pentru hacking NSO Group.

WhatsApp, care este divizie a Facebook, acuză că NSO Group a construit şi vândut o platformă de haking care a exploatat o lacună software a serverelor deţinute de WhatsApp, pentru a-şi ajuta clienţii că atace cibernetic telefoanele a cel puţin 1.400 de utilizatori.

În timp ce nu este clar cine a folosit softul pentru a ataca telefoanele oficialilor, NSO afirmă că vinde softul pentru spionaj numai clienţilor guvernamentali în scopul de a prinde terorişti şi infractori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri