Caută
Close this search box.

Justiţia din Rusia ordonă dizolvarea unui renumit ONG pentru drepturile omului

Justiţia rusă a ordonat vineri dizolvarea asociaţiei ‘Mişcarea pentru drepturile omului’, una dintre cele mai respectate în Rusia şi care se afla în vizorul autorităţilor, a declarat pentru France Presse directorul său, Lev Ponomariov.

„Vom contesta această decizie şi vom sesiza de asemenea Curtea Europeană pentru Drepturile Omului” (CEDO), a precizat Ponomariov, asigurând că mişcarea sa „va continua să existe şi să activeze”.

Prin această decizie, Curtea Supremă rusă a dat curs unei cereri a Ministerului Justiţiei, care a acuzat organizaţia de încălcarea repetată a procedurilor administrative, cerând dizolvarea acesteia.

Înfiinţată în 1997, organizaţia neguvernamentală „Mişcarea pentru drepturile omului” este una dintre cele mai vechi şi mai renumite asociaţii de apărare a drepturilor omului din Rusia. Potrivit site-ului său, aceasta are zeci de filiale în toată ţara.

Din februarie, ea a fost din nou desemnată de justiţie drept agent străin, o denumire controversată, după ce a fost prima oară astfel calificată între 2014 şi 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri