Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis: 10 august, cea mai gravă intervenție a statului asupra cetățenilor după mineriade

dosarul 10 august

Klaus Iohannis a recunoscut că a vrut să meargă la protestele din Piaţa Victoriei de pe 10 august şi susţine că nu a ştiut ce urmează să se întâmple. Preşedintele a catalogat, la dezbaterea de la BCU, acţiunea PSD ca fiind cea mai gravă intervenție a statului asupra cetățenilor de la mineriade încoace.

Clarice Dinu, Hotnews: Momentul 10 august. Ați avut informații că se intenționează ca lucrurile să degenereze?

Klaus Iohannis: Nu am avut informații dinainte, se pare că s-au pregătit în mare secret pentru această intervenție în forță și pot să spun că acea intervenție împotriva demonstranților a fost cea mai gravă intervenție a statului asupra cetățenilor de la mineriade încoace.

Filosofia cu care s-a intervenit a dovedit că PSD este antiromân și antidemocratic.

De asta nu pot să am o dezbatere cu cineva care reprezintă un sistem represiv. Statul care acționează voit împotriva propriilor cetățeni este un sistem represiv.

Clarice Dinu: Ați încercat să luați legătura cu premierul în 10 august?

Klaus Iohannis: Premierul a fost plecat, nu știu dacă intenținat sau nu. Am luat legătura cu instituțiile din domeniul securității naționale, dar paguba se produsese. A fost o catastrofă. Statul trebuie să existe pentru cetățeni.

Clarice Dinu: La protestele din 2017 ați ieșit în piață. În 10 august ați luat în calcul să faceți acest lucru?

Klaus Iohannis: Da, dar nu am făcut-o, pentru că lucrurile au fost așa de tensionate, că prezența mea ar fi tensionat și mai mult lucrurile. Contracandidata încă umblă prin studiouri și vorbește de lovitură de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri